Selecteer een pagina
Het gebied rond Duidigt in de gemeente Wassenaar zal worden herontwikkeld tot een wijk voor ambassades, die nu over Den Haag verspreid zijn.
De hippische club heeft tot doel om verschillende functies bijeen te brengen met een focus op de paarden sport. Duindigt is de enige plek in Nederland die onderdak biedt aan draf-, spring- en racesport en bovendien kan er polo worden gespeeld.
De nieuwe club zal een internationaal karakter hebben en bijdragen aan het sociale en culturele leven. Het beoogd een ontmoetingsplek te worden voor alle ambassades en relaties.

Duidigt lig tin een prachtig bosrijk gebied, net achter de kust en duinen en een paar minuten van de snelweg tussen Den Haag en Amsterdam. Vlakbij is onlangs de ambassade van de Verneigde Staten gebouwd. Meer ambassadens zullen volgen.

Landheer Walter Joachim Jochems opende in 1906 een renbaan op zijn landgoed en stelde die open voor publiek. Sedert die tijd zijn telkens gebouwen en stallen op een adhoc basis toegevoegd.
Het nieuwe ontwerp beoogd alle functies onder 1 dak samen te brengen.
De tribune voorziet in 2500tot 4000 zitplaatsen.
Op de tweede verdieping bevinden zich skyboxen in de luxe-, business en standaard categorie. De skyboxen worden verbonden door een promenade met in het midden een grote zaal voor evenementen.

Onder de tribune, op de begane grond zijn restaurant gelegen, winkels met producten gerelateerd aan de paarden sport, het museum, de wall of fame, een buitenschoolse opvang en kantoren.
In het midden een prachtig entree gebied voor hippische evenementen en ceremonies.

Achter de tribune bevinden zich aan beide zijden de stallen, in een apart gebied. De stallen zijn voorzien van een automatisch reinigingssysteem met een ondergrondse opslag van mest en d productie van biogas.
Ook is op de begane grond de ruimte voor de jockeys en hun staf voorzien.

Het 350 meter lange dak is deels voorzien van een groen dak en deels van glas met pv-cellen. Door warmte-koude opslag wordt voorzien in een basis systeem voor verwarmen en koelen van de binnenruimten.

Het spectaculaire dak verenigd het gebouw met het landschap.