Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door professor Dick Van Gameren van het bureau Mecanoo, die ook supervisor voor de uitwerking van het gebied is.
Centraal in het plan ligt het stadspark, een open groene ruimte met een waterpartij in de sfeer van de Engelse landschapsstijl. Aan weerszijde van het park liggen twee verschillende buurten: de Klinkerbuurt en de Grasbuurt.

De architectuur in het gehele gebied wordt gekenmerkt als ’Nieuwe Delftse School’, een hedendaagse interpretatie van de uitgangspunten van de ‘Delftse school’.
Belangrijke kenmerken zijn eenvoudige, traditionele hoofdvormen en herkenbare silhouetten gevelopeningen en het ontwerp hiervan hebben een relatie met de functie achter de gevel, de entrees worden verbijzonderd. Ook kenmerkend is de verfijnde detaillering in traditionele materialen.

Klinkerbuurt
De westelijke Klinkerbuurt is een stedelijke en compacte buurt. WAM architecten heeft fase 3 ontworpen, een intieme buurt opgebouwd uit een netwerk van smalle en brederere autovrije straten en pleintjes. De woningen hebben een Delftse stoep en een tuin aan de achterzijde. Het parkeren is op het binnenterrein opgelost. De woningen langs de parkrand hebben de woonruimte op de eerste verdieping met uitzicht over het park en een groot terras aan de achterzijde met het parkeren daar onder. Alle woningen in de Klinkerbuurt zijn Nul-Op-de-Meter (NOM).

Grasbuurt
De Grasbuurt aan de oostzijde heeft een meer open en tuinstedelijk groen karakter.