Het Landhuis

Het Landhuis

Woonhuis Van Tongeren heeft de sfeer gekregen waar de opdrachtgevers naar zochten: die van een statig en prettig landhuis. Het huis, dat aan twee kanten vrij uitzicht heeft, is zo gesitueerd dat het rondom drie verschillende soorten buitenruimten heeft: een terras op het zuiden aan de straatzijde, een tuin op het westen en een groot terras aan het water aan de noordzijde.

In het interieur zijn de drie verschillende uitzichten verwerkt. De ronde erker aan de noord-westzijde biedt een panoramisch uitzicht over de eilanden en de plas. Opvallend is het veelvormige dak, dat het gevelbeeld domineert. De voorgevel is een topgevel over de volle hoogte, die het huis een voornaam en statig karakter geeft. Ongeschaafde delen van zwart hout benadrukken het landelijke karakter van het huis. Als een sieraad is midden op de voorgevel een vergulde zonnewijzer geplaatst. Met dit woonhuis is de droom van het echtpaar Van Tongeren werkelijkheid geworden.

Fotografie: Tom Croes
© Molenaar & Van Winden, architecten